top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube

הסכם בינלאומי ראשון למשימת בראשית2



בימים אלו מתארחת בדובאי משלחת של נציגי SpaceIL ובראשם היזם והפילנתרופ מוריס קאהן; המנכ״ל שמעון שריד; דפנה ג׳קסון, דירקטורית ומנכלית קרן קאהן ומוטי שרף, יועץ אסטרטגי למשימת בראשית. המשלחת קיימה מספר מפגשים עם גורמים בכירים בממשל וכן עם גורמים במגזר העסקי באמירויות על מנת לדון בעקרונות וביסודות לשיתוף הפעולה. שיתוף הפעולה יהפוך את משימת בראשית2 לפרויקט המדעי-טכנולוגי הראשון שייצור היסטוריה משותפת לשני העמים: דגלי ישראל והאמירויות על הירח. מדובר ביצירת מודל לשיתוף פעולה בין שני העמים בהיבטים רבים, טכנולוגי, מדעי וחינוכי אשר יעמיק הקשר בין המדינות וישמש השראה לשיתוף פעולה נוסף בין ישראלי לכלל מדינות ערב. בין הארגונים שעימם נבחן שיתוף הפעולה באמירויות הוא G-42, גוף ההשקעות הגדול ביותר בתחום הטכנולוגיה באבו-דאבי ומנוהלת על ידי פנג שואי. החברה משקיעה במיזמים טכנולוגיים בתחומי הבינה המלאכותית וטכנולוגיות ענן מתקדמות. במידה והמגעים יבשילו והחללית בראשית תהפוך לפרויקט משותף בין ישראל לאמירויות, G42 עשויה להיות שותפה מרכזית בפרויקט בהיבטי הטכנולוגיה, המדע והייצור.


מוריס קאהן: "במהלך החודשים האחרונים, יצרנו קשר אמיץ וחזק עם גורמים בכירים באיחוד האמירויות ששואפים לכונן מערכת יחסים עמוקה המבוססת על ערכים משותפים של חינוך, טכנולוגיה והשראה עבור הדורות הצעירים של שני העמים. אנחנו גאים להיות הפרויקט הראשון שיפרוץ את הדרך למהלכים היסטוריים נוספים כתוצאה מהסכמי אברהם, אנו ניגשים לעבוד על הפרטים על מנת שהדרך המשותפת תרקום עור וגידים ונוכל בקרוב לשתף גם את הציבור"


שמעון שריד מנכ"ל SpaceIL ציין: "SpaceIL חרתה על דיגלה לקדם את המדע והחינוך המדעי ברמה האזורית וברמה הגלובאלית, ובתוך כך גם לתרום לתהליכי נורמאליזציה ושלום אזורי באמצעות שיתופי פעולה עם מדינות שוחרות שלום ושוחרות מדע וחלל. אנו שמחים לשתופי פעולה עם סוכנות החלל האמירתית, יד ביד עם משרד המדע וסוכנות החלל הישראלית"


משימת ״בראשית2״ מתוכננת לשבור מספר שיאים בהיסטוריית החלל העולמית ביניהם: נחיתה כפולה על הירח במשימה אחת; נחיתה בצד הרחוק של הירח (עד היום רק סין הצליחה לנחות שם); הנחתות (הצמודות לחללית האם) תהיינה החלליות הקטנות ביותר ששוגרו אי פעם לחלל (כל אחת מהן שוקלת 120 ק"ג עם דלק ו-60 ק"ג בלי דלק); בנוסף, חללית האם מתוכננת למשימה ארוכת טווח של כ-5 שנים ותהווה פלטפורמה לפעילות חינוכית מדעית בארץ ובעולם, באמצעות חיבור מרחוק, אשר יאפשר לתלמידים ממדינות שונות להשתתף במחקר מדעי בחלל העמוק.

לפני מספר חודשים הודיעה SpaceIL על השלמתו של גיוס כספי בהיקף יוצא דופן של 70 מיליון דולר, אשר למעשה סלל את הדרך למשימה שנייה לירח. קבוצת היזמים-פילנתרופיים השותפים במימון זה הם פטריק דרהי Patrick and Lina Drahi Foundation, מוריס קאהן (Kahn Foundation), Moshal Space Foundation ושותפים אנטרה קפיטל. מהלך זה מעניק סבירות גבוהה באשר לתקצוב המלא של הפרויקט ולעמידה בלוח הזמנים לשיגור בשנת 2024. נציין, כי עלות המשימה מוערכת בכ-100 מיליון דולר.

לרגל שיתוף הפעולה, ילדים מהקהילה היהודית בדובאי וגן ילדים מרמת גן, ציירו ציורי חלל במסגרת פעילות העוסקת בתחום החלל שהתקיימה על ידי עמותת SpaceIL בדובאי ובישראל. בפעילות, שיתפו הילדים על החלום להגיע לחלל ועל החלומות הפרטיים שלהם. הם קיבלו הסבר על חלקי החללית ומושגים בסיסיים בתחום החלל וכמובן סיפור מסעה של החללית "בראשית". מה שריגש את הילדים במיוחד, הייתה ההבטחה כי חלק מהציורים שלהם יצטרפו למשימת בראשית2.

留言


bottom of page